Politica de retur

In cazul in care doriti returnarea unui produs puteti aplica pentru procedura de retur a produselor in 14 zile, conform dispozitiilor Ordonantei de Urgenta nr. 34/2014, privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative.
 • Termenul de 14 zile incepe sa curga din momentul in care intrati in posesia fizica a produselor.
 • CLIENTUL va trebui sa suporte costul aferent returnarii produselor in caz de retragere si a tuturor costurilor suplimentare. Costurile suplimentare reprezinta orice costuri (transport, livrare, diminuare a valorii produselor care rezulta din manipulari, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii calitatilor si functionarii produselor, taxe postale sau de orice alta natura) care urmeaza a fi suportate de consumator cu ocazia exercitarii dreptului de retragere.
 • Returul produselor se face in magazinele/depozitele MERCERIA LIA ART SRL care au livrat produsul sau prin curier/posta, in termen de 14 zile calendaristice de la data livrarii acestora.

Condiții generale de retur
Produsele pe care le returnati trebuie să fie în aceeași stare în care le-ati primit.

Returul se face cu etichetele inițiale intacte, certificatul de garanție în original (dacă a fost emis de producător/ distribuitor) și toate documentele cu care a fost livrat produsul.

Produsul trebuie să fie însotit de accesoriile și/ sau cadourile cu care a fost livrat.

Dacă ai cumpărat mai multe produse de același fel și vrei să le returnezi pe toate, asigură-te că doar unul a fost desigilat. Returul celorlalte produse se acceptă doar dacă sunt sigilate.

Nu se acceptă produsele asupra cărora au fost efectuate intervenții neautorizate, cele care prezintă urme de uzură sau folosire excesivă, zgârieturi, ciobituri, lovituri, șocuri mecanice sau electrice, produsele cărora le lipsesc accesorii.

Dacă în coletul de retur se află produse diferite fața de cele din formularul completat, după verificarea pachetului de către curier, preluarea va fi refuzată.

Categorii de produse cu condiții speciale de retur

Fashion (îmbrăcăminte, încălțăminte și altele)

 • trebuie să fie in aceeași stare în care au fost livrate, nepurtate, fără pete sau rupturi

Produsele resigilate

 • indiferent de categoria din care fac parte, se pot returna conform condițiilor specifice categoriei produselor

Fac excepție de la acest retur următoarele și nu pot fi returnate:

 • Produsele cu măsurile variabile (produse măsurabile: metru liniar, kg, metru pătrat, metru cub, litru etc);
 • Produsele aduse pe baza de comanda speciala care, dupa caz, se comercializeaza in baza unui contract de vanzare produse incheiat intre MERCERIA LIA ART SRL si client sau produsele care sunt semnalizate ca fiind exceptate de la retur in magazine/ pe site-ul merceriamarquisette.ro

Costurile aferente serviciului de curierat nu sunt returnabile.

Pot fi returnate produse care indeplinesc cumulativ conditiile de mai jos:

 • au fost comandate online;
 • nu depasesc termenul de 14 zile de la data primirii;
 • corespund specificatiilor tehnice mentionate in comanda;
 • nu prezinta urme de lovire sau deteriorare si nu au accesorii lipsa.

Nerespectarea conditiilor de mai sus, precum si punerea produsului, prin orice mijloc, intr-o stare necorespunzatoare repunerii in vanzare, duce la refuzul returului.